Чи шкідливий гель-лак?

Щоб спростувати їх раз та назавжди, ми звернулися до думки експертів нігтьової індустрії.


⠀❌Міф 1. Гель-лаки токсичні, можуть визвати алергію.
Дешева, неякісна косметика дійсно може представляти небезпеку для здоров'я. Однак професійні бренди, яки завоювали себе им'я, цінують репутацію. Їх продукція піддається багатократним лабораторним тестам, а також має відповідні сертифікати якості.
Більш  того, важливо обирати гель-лаки з маркіровкою “7 FREE”. Це означає, що вони не містять в своєму складі навіть потенційно небезпечних для здоров'я речовин, а ризик алергічних реакцій майже зведений до нуля.

❌Міф 2. Нігтьова пластина «не дихаєт» під гель-лаком.
На стан нігтьової пластини впливає виключно внутрішній стан організма в цілому.
Нігті – не легені і не здатні поглинати повітря. Все, що необхідно для функціонування нігтьової пластини, постачає кров, яка циркулює в зоні матрикса (там, де пластина формується з поживних речовин) та нігтьового ложа. Гель-лак же, навпаки, захищає наші нігти від пошкоджень, виступаючи захистним шаром.

❌Міф 3. Нігті «псуються» після тривалого використання гель-лаку.
В інструкції до гель-лаку ведеться про те, що носити його можна 12 - 14 днів.
При регулярному оновленні покриття, а також при обережній підготовці нігттьової пластини до нанесення гель-лаку, за стан нігтів можна не турбуватися.

❌Міф 4. Сушка нігтів в УФ-лампі може викликати рак.
Останні дослідження американських вчених доказали, что УФ- та LED-лампи нового покоління мають мінімальний вплив на шкіру. Вони випромінюють довгохвильовий діапазон ультрафіолету (від 375 до 410 нанометрів), який не шкодить людині.
Таким чином, 10 хвилин перебування на сонці ☀️дорівнюється до використання гель-лаку на протязі року.

А ви також довіряєте чуткам? 🤫Або віддаєте перевагу перевіреній інформації?